fbpx
agriculture, radish, food-1870017.jpg

גינה קהילתית.

בין רבי קומות וכבישים חלקים תראו אותה פורחת. חלקת טבע קטנה בתוך עיר של בטון. הגינה הקהילתית שהגיע אלינו מחו”ל שוברת את הנוף האורבאני ומתפשטת ברחבי הארץ. אלפי ישראלים החלו לגדל את ירקות הסלט שלהם ואת וצמחי התבלין שהם אוהבים.

הרעיון התחיל ב-2008 בירושלים כאשר כמה תושבים הצליחו לאתר שטח אדמה לא גדול והחליטו ביחד לשתול צמחים ולגדלם. כיום יש יותר מ330 גינות ברחבי הארץ , מקרית שמונה ועד אילת.

מדובר בחלקות אדמה שאותן מטפחים חברי הקהילה בדרכים שונות כמו ערוגות אישיות וקבוצתיות של צמחי נוי ותועלת, בוסתן פרי ועוד.  כשהמשותף לכולן הוא הקשר שהיא יוצרת בין חברי הקהילה וביניהם לאדמה.

חלק מהגינות מנוהלות באופן עצמאי הן מבחינת תמיכה תפעולית והן מבחינה תקציבית. הגינות תורמות לאיכות החיים בעיר ע”י עידוד אזרחות פעילה, חיזוק קשר קהילה ושיפור חזות השכונה.

אפשר לומר שהגינה הזו מקרבת לבבות ויוצרת במטפחים אותה רגע של נחת בתוך סדר היום הלחוץ והרעש של העיר. היא מחברת אותם לטבע ומפתחת בהם קשר למתנות שהוא נותן.

פעילות זו היא מושלמת להורים וילדים מכיוון שהיא מטמיעה בילד ערך לתוצרי הטבע וידע שהוא לא מקבל מקניית פירות וירקות בסופר. אז אם גם לכם יש חשק לחוויה כפרית בתוך העיר ואתם רוצים לגלות  איך נובטים השתילים שטיפחתם בעצמכם אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולמצוא את הגינה הקהילתית הקרובה לביתכם.

שם תוכלו לקבל את התשובות על השאלות: איך מצטרפים לגינה קהילתית ? מה שותלים? איך מתכננים את הגינה ? ועוד מגוון טיפים ועצות שתזדקקו להם. http://israel-gardens.blogspot.co.il/

גינה מוצלחת היא רווח נקי לכל המעורבים בדבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

× צרו קשר בוואצאפ