פסטיבל חורף גלילי – רגע לפני חנוכה וכריסמס הגליל מואר מתמיד

סוף שבוע אחד ועשרות אירועים מיוחדים

שיתופי פעולה בין תיירני האזור – בשמים לצד אלכוהול או בשרים, יין וטיול אל אורות כריסמס

סדנאות יצירה של סבונים, שוקולד, מנורות שמן ואפילו סכינים

ארוחות עשירות וטעימות ביקבים, טיולים מודרכים, מפגשים עם אמנים מקומיים ועוד

 מתי?  19-21 בדצמבר, ברחבי הגליל המערבי

 רגע לפני חנוכה, רגע לפני כריסמס, כשמזג האוויר החורפי כבר מורגש, והאזור כולו מתחיל להתמלא באורות החגים, עמותת זמן גליל מערבי מקיימת זו השנה השמינית את “פסטיבל חורף זמן גליל מערבי”.

הפסטיבל, יתקיים בתאריכים 19-21 בדצמבר, ובו תיירני העמותה מזמינים לסוף שבוע גדוש בשלל אירועים מיוחדים. סדנאות אומנות ויצירה, ארוחות מיוחדות, סיורים מודרכים, טעימות יין, תערוכות, סיורים קולינריים, מופעים מוזיקליים ועוד.

המבקרים מוזמנים להכיר מקרוב את ההכנות לחג המולד בסדרת סיורים עם מורי דרך מקומיים, אל לב הכפרים הנוצריים בסביבה, אשר מוארות בשלל צבעים וקישוטים לכבוד החג. יותם דהאן יקח לסיור מרתק אל כפר יאסיף, שם מבקרים בכנסייה המקומית וטועמים ממאכלי החג. דור פינטל יקח אל הכפר פסוטה הכולל ביקור בעץ האשוח הגדול של הכפר, ואירוח אצל משפחה מקומית. עמרי אבידר יוציא “קונצרטיול” בעכו, עם מופע של שירי נשמה, וסיור חגיגי בין סמטאות העיר.

חובבי היין יוכלו לשמוע איך מוזיקה משפיעה על יין ביקב האורגני לטם, לקחת חלק בסעודה בת 6 מנות ביקב שטרן, מלווה ביינות היקב כמובן או להגיע למפגש מחמם ביקב יפתחאל, עם יין חם, מרקים ועוד הפתעות.

אוהבי היצירה יוכלו ליצור קרמים וסבונים טבעוניים ב”איה נטורל“, להמציא טעמי גלידה עם גלידריית בוזה, ליצור רקמות בסגנון הוואי עם חסי נוה, לרקוח תרופות נגד מחלות החורף על פי האיורוודה עם תמרהינדי, לטמפרר ולצייר בסדנת שוקולד מתוקה בבוטיק השוקולד אודט, ליצור מנורות שן מחרס או זכוכית בסטודיו ג’רה ואפילו לקחת חלק בסדנת חישול סכינים עם אמן הברזל יובל תלם.

הפסטיבל כולל גם שיתופי פעולה מסקרנים בין חברים בעמותה.

יובל (ג’וב) הר גיל, ממזקקת הגראפה ג’וליוס, חובר אל הבשמנית אילה מוריאל, למפגש מיוחד המספר על הקשר ההיסטורי בין עולם האלכוהול לעולם הבשמים, וכולל התנסות ביצירת בשמים ומשקאות של המשתתפים.

מפגש נוסף עם הרבה טעם וריח יתקיים במסעדת לה פמפה, שתציע סעודת בשרים מעושנים עשירה, לצד יינות מותאמים של יקב כישור, שימזגו במקום ע”י צוות היקב. על הפן האמנותי בערב תהיה אחראית מורת הדרך איילת בר מאיר, שתיקח לפני הסעודה לטיול למעיליא המוארת לכבוד חג המולד, ותחלוק עם האורחים גם סיפור אהבה גלילי מרתק.

אוהבי המתוק, יוכלו להגיע למפגש משמח במיוחד, בין קונדיטוריית נועלוש וגלידת בוזה, שבו יגישו מאפים טריים ממולאים בגלידה.

פסטיבל חורף זמן גליל מערבי, ימים חמישי עד שבת, 19-21 בדצמבר

כל הסיורים, הסדנאות והארוחות מותנים בהרשמה מראש / במינימום משתתפים.

 לפרטים והרשמה לאירועים: https://winterfestival.westgalil.org.il/

ובמרכז מידע גליל מערבי 04-6015533

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0